Triumf pentru chișinăuieni 

Șirul competițiilor raionale și zonale la tir sportiv, organizate de Societatea Vânătorilor și Pescarilor din Moldova, a culminat la Centrul de instruire cinegetică din Chișinău cu finala republicană, la care au participat 11 echipe de buni țintași, învingătoare în competițiile anterioare: reprezentantele societăților teritoriale Chișinău, Bălți, Ialoveni, Dubăsari, Cahul, Leova, Glodeni, Hâncești, Basarabeasca, Ștefan Vodă, Căușeni. Finala din anul acesta era așteptată cu nerăbdare de către vânători, mai ales că, din anumite cauze obiective, ea n-a avut loc doi ani la rând. Și era de așteptat ca participanții la competiții să vină mai bine pregătiți și orientați serios spre marea victorie.

Tragerile erau organizate pe două terenuri: primul – la proba „Cerc”, al doilea – la proba „Sporting”. Arbitrul principal a fost Serghei Cazacenco, pe terenurile de tir el îi avea asistenți pe Denis Rezan, Mihail Șcerbliuc și Boris Bescaravainîi.

Arborarea drapelului societății de către echipa din Chișinău, învingătoare la competițiile trecute, s-a produs sub acordurile Imnului SVPM. Mai apoi, după indicațiile necesare și obligatorii ale arbitrului principal, Serghei Cazacenco, participanții au luat armele și și-au ocupat locurile de trageri.

S-a încins o luptă aprigă pe ambele terenuri. Cu toate că mulți dintre cei prezenți le dădeau prioritate țintașilor din Chișinău, o parte se uitau cu speranță la echipele din Bălți, Ialoveni, Basarabeasca, Glodeni, care aveau și ele țintași buni.

La un moment dat, chișinăuienii s-au distanțat de concurenți, datorită măiestriei tuturor membrilor echipei. Îndeosebi s-a evidențiat Andrei Smolitin, care a luat 25 de puncte din 25. Au concurat serios echipele din Glodeni și Bălți. Și, interesant lucru, dacă la întrecerile zonale de la Bălți echipa din Glodeni a fost mai rezultativă, la Chișinău – invers: cei din Bălți i-au întrecut cu punctajul 71 contra 70. Cu un singur punct mai mult, dar… decisiv!

Așadar, pe primul loc s-a situat echipa din Chișinău, în componența: Denis Rezan, Roman Iarîva, Andrei Smolitin și Dumitru Tabanschi, cu 87 de puncte, pe locurile II și III, respectiv, echipele din Bălți și Glodeni cu 71 și 70 de puncte.

 În general, toți participanții au demonstrat că sunt buni țintași. E de la sine înțeles că perfecționarea tehnicilor de mânuire a armelor trebuie să fie o preocupare primordială în rândul vânătorilor. Acest lucru trebuie conștientizat de toți: de la conducătorii subdiviziunilor teritoriale până la vânătorii de rând din colectivele primare. În această ordine de idei ne-am adresat dlui Oleg Ciocoi, președintele CR al SVPM, cu rugămintea de a veni cu comentarii privitoare la modul de desfășurare și rezultatele competițiilor finale.

Avem 4 vizitatori și nici un membru online