Vede bene!

Un trofeu pentru muzeu 

Stimați prieteni, vânători și pescari,

cititori ai revistei „Vânătorul și Pescarul Moldovei”!

Pe parcursul ultimilor doi ani revista noastră a publicat aproape în fiecare număr articole despre activitatea muzeelor de vânătoare și pescuit din țările europene, și nu numai. Peste tot, acolo unde asociațiile de profil își cinstesc istoria, tradițiile cinegetice, breslașii din generație în generație, au fost găsite posibilități și mijloace pentru a aduna și sistematiza patrimoniul cinegetic, cultural inestimabil, reprezentat prin imagini, diorame, obiecte și ustensile, arme și echipamente, trofee de vânătoare, documente de arhivă, exponenți de seamă din lumea savantă și simpli vânători și pescari, competiții, concursuri, expoziții, sărbători, festivaluri etc.

În acest context, vă aducem la cunoștință că, de comun acord cu conducerea SVPM, revista „Vânătorul și Pescarul Moldovei” lansează campania-proiect Un trofeu pentru muzeu, solicitându-vă să participați la fondarea Muzeului Cinegetic.

 Până la 30 decembrie 2016 exponatele vor fi prezentate și depozitate în oficiile subdiviziunilor teritoriale ale SVPM. Fiecare trofeu va fi însoțit de Fișa de evidență cu informații despre donator, anul, proveniența și locul dobândirii acestuia .

Vă sugerăm să propuneți pentru examinare exponate de proveniență autohtonă, excluzând piese din alte spații cinegetice și culturale. O comisie formată din specialiști în domeniu va evalua, în perioada ianuarie-martie 2017, materialele prezentate, după care Consiliul Republican și Direcția SVPM vor elabora concepția fondării Muzeului Cinegetic.

Așa să ne ajute Sf. Eustațiu!

Telefoane pentru informații:

022-243-243;

022-242-027.

Avem 4 vizitatori și nici un membru online