Vede bene!

Un trofeu pentru muzeu 

 Stimați prieteni, vânători și pescari,

cititori ai revistei „Vânătorul și Pescarul Moldovei”!

Pe parcursul ultimilor doi ani revista noastră a publicat aproape în fiecare număr articole despre activitatea muzeelor de vânătoare și pescuit din țările europene, și nu numai. Peste tot, acolo unde asociațiile de profil își cinstesc istoria, tradițiile cinegetice, breslașii din generație în generație, au fost găsite posibilități și mijloace pentru a aduna și sistematiza patrimoniul cinegetic, cultural inestimabil, reprezentat prin imagini, diorame, obiecte și ustensile, arme și echipamente, trofee de vânătoare, documente de arhivă, exponenți de seamă din lumea savantă și simpli vânători și pescari, competiții, concursuri, expoziții, sărbători, festivaluri etc.

Citește mai departe...

Triumf pentru chișinăuieni 

Șirul competițiilor raionale și zonale la tir sportiv, organizate de Societatea Vânătorilor și Pescarilor din Moldova, a culminat la Centrul de instruire cinegetică din Chișinău cu finala republicană, la care au participat 11 echipe de buni țintași, învingătoare în competițiile anterioare: reprezentantele societăților teritoriale Chișinău, Bălți, Ialoveni, Dubăsari, Cahul, Leova, Glodeni, Hâncești, Basarabeasca, Ștefan Vodă, Căușeni. Finala din anul acesta era așteptată cu nerăbdare de către vânători, mai ales că, din anumite cauze obiective, ea n-a avut loc doi ani la rând. Și era de așteptat ca participanții la competiții să vină mai bine pregătiți și orientați serios spre marea victorie.

Citește mai departe...

Țintaș bun – vânător iscusit

Competițiile la tir sportiv printre ortacii din subdiviziunea teritorială Cantemir (manager - Nicolae Gandrabur) au prilejuit clipe de multă satisfacție. După cum avea să ne spună Victor Ciobanu, președintele Consiului ST Cantemir a SVPM, la acest turneu, deja tradițional, au participat 11 colective primare de vânători.

Citește mai departe...

Avem 2 vizitatori și nici un membru online